매일 신선한 과일을 먹으면 심장 질환에 걸릴 위험성이 줄어들 수도 있다는 연구 결과가 「영국 의학지」(British Medical Journal)에 발표되었다. 이 연구는 1만 1000명을 대상으로 17년 간 실시된 것이다. 매일 신선한 과일을 먹은 연구 대상자들 가운데서는, 심장 발작으로 인한 사망자 수가 24퍼센트 적었으며, 뇌졸중으로 인한 사망자 수도 32퍼센트나 적었다. 과일을 매일 먹은 사람은 그보다 적게 먹은 사람에 비해 사망률이 21퍼센트가 더 낮았다. 신선한 과일을 곁들이지 않은 식사를 계속할 경우, 어떤 사람들은 뇌졸중 및 심장 질환과 같은 혈관계 질병에 걸릴 위험성이 증가할 수 있다고 일단의 영국과 스페인 과학자들은 말한다. 건강에 가장 유익이 되게 하려면, 채소와 과일을 적어도 하루에 다섯 번은 먹어야 한다고 연구가들은 권한다. 「영국 의학지」에 의하면, 신선한 과일과 채소를 구할 수 없을 경우, 냉동시킨 과일과 채소를 먹어도 비슷한 유익을 얻을 수 있다.
Eating fresh fruit daily is associated with a reduction in the risk of heart disease, according to a 17-year study of 11,000 people, published in the British Medical Journal. Among those in the study who ate fresh fruit every day, there were 24 percent fewer deaths from heart attacks and 32 percent fewer deaths from strokes. Of those who ate fruit daily, 21 percent fewer died compared with those who ate fruit less frequently. Diets lacking in fresh fruit may contribute to increases in vascular ailments such as stroke and heart disease in certain populations, notes a team of British and Spanish scientists. For the greatest health benefit, researchers now recommend eating at least five servings of vegetables and fruits a day. If fresh fruits and vegetables are unavailable, then frozen fruits and vegetables may provide similar benefits, according to the British Medical Journal.
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