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우리일상 생각과자극

총 지방 함량이나 포화 지방 함량이 높은 식품을 그러한 지방이나 콜레스테롤 함량이 낮은 식품으로 바꾸라.” 존스 홉킨스 의과 대학의 피터 O. 퀴터

100BW ECO 2018. 10. 6. 07:36




“식품을 바꾸는 것이 비결이다. 총 지방 함량이나 포화 지방 함량이 높은 식품을 그러한 지방이나 콜레스테롤 함량이 낮은 식품으로 바꾸라.” 존스 홉킨스 의과 대학의 피터 O. 퀴터로비치 박사의 말입니다. 동물성 지방이나 고체 쇼트닝 혹은 인도에서 흔히 사용하는 불순물을 제거한 액체 버터인 기(ghee) 대신에, 식물성 기름이나 소프트 마가린을 사용하십시오. 야자 기름이나 코코야자 기름과 같이 포화 지방 함량이 높은 식물성 기름은 사용을 피하십시오. 그리고 영리를 목적으로 제과점에서 만든 식품—도넛, 케이크, 쿠키, 파이 등—에는 보통 포화 지방이 들어 있으므로 그 소비량을 과감하게 줄이십시오.
그뿐만 아니라, 전유(全乳) 대신 탈지유나 저지방(1퍼센트) 우유, 버터 대신 마가린, 일반 치즈 대신 저지방 치즈를 사용하십시오. 또한 아이스크림 대신 아이스밀크나 샤베트 혹은 저지방 냉동 요구르트를 사용하십시오. 식사 중에 콜레스테롤 섭취를 줄이는 또 다른 방법은 달걀 노른자의 섭취량을 일 주일에 한두 개로 줄이는 것입니다. 요리를 할 때나 빵을 구울 때는 달걀 흰자나 달걀 대용품을 사용하십시오.
육류는 식품 안내 피라미드에서 가금류 및 생선과 동일한 그룹에 나열되어 있습니다. 그러나 생선이나 닭고기나 칠면조고기는 흔히 쇠고기나 양고기나 돼지고기와 같은 육류보다 같은 양을 섭취했을 때 지방 함유량이 더 적은데, 사용된 부위와 요리 방법에 따라 차이가 있습니다. 일반 햄버거, 핫도그, 베이컨, 소시지 등은 대개 포화 지방 함유량이 특히 높습니다. 많은 영양학자들은 지방을 제거한 육류, 생선, 가금류의 일일 섭취량이 170그램을 넘지 않도록 제한할 것을 권합니다. 간과 같은 동물의 내장은 영양가는 높을지 모르지만, 흔히 콜레스테롤 함유량이 높다는 것을 기억해야 합니다.
많은 사람들은 간식으로 스낵 식품을 즐겨 먹는데, 흔히 감자 튀김, 땅콩, 캐슈 너트, 쿠키, 막대 사탕 등을 먹습니다. 건강식의 가치를 인정하는 사람이라면 이러한 스낵 식품을 저지방 스낵 식품으로 바꿀 것입니다. 즉 버터나 소금을 가미하지 않고 집에서 만든 팝콘, 신선한 과일, 그리고 당근, 셀러리, 브로콜리와 같이 날로 먹는 야채 등을 먹을 것입니다.

“Substitution is the key,” says Dr. Peter O. Kwiterovich, of The Johns Hopkins University School of Medicine. “Substitute foods low in total fat, saturated fat, and cholesterol for foods high in these fats.” Use vegetable oil and soft margarine in place of animal fat, solid shortening, or ghee—a clarified butter commonly used in India. Avoid the use of such vegetable oils as palm oil and coconut oil, which are high in saturated fats. And drastically limit your consumption of commercially made bakery products—doughnuts, cakes, cookies, and pies—since they commonly contain saturated fats.
In addition, substitute skim or low-fat (1 percent) milk for whole milk, margarine for butter, and low-fat cheeses for regular cheeses. Also, replace ice cream with ice milk, sherbet, or low-fat frozen yogurt. Another way to decrease cholesterol in your diet is to reduce your consumption of egg yolks to one or two per week; use egg whites or egg substitutes in cooking and baking.
Meat is listed in the same section of the Food Guide Pyramid as poultry and fish. However, fish, chicken, and turkey often contain less fat per serving than such meats as beef, lamb, and pork, depending on the cuts used and the method of preparation. Regular hamburger, hot dogs, bacon, and sausage are usually especially high in saturated fat. Many dietitians recommend limiting the amount of lean meat, fish, and poultry consumed per day to no more than six ounces [170 g]. Although organ meats, such as liver, may have dietary benefits, it should be remembered that they are frequently high in cholesterol.
Between regular meals many people enjoy snacks, which often consist of potato chips, peanuts, cashews, cookies, candy bars, and so forth. Those who recognize the value of a healthful diet will replace these with low-fat snacks that include homemade popcorn without added butter or salt, fresh fruit, and raw vegetables like carrots, celery, and broccoli.
  
총 지방 함량이나 포화 지방 함량이 높은 식품을 그러한 지방이나 콜레스테롤 함량이 낮은 식품으로 바꾸라.” 존스 홉킨스 의과 대학의 피터 O. 퀴터로비치 박사의 말 *마을버스광고-시내버스광고-버스정류장광고.버스음성광고.지하철음성광고-택시광고-택배차광고-지하철역사광고-아파트광고-대형마트광고*

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